020-4700 800
Verkocht
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONSCHIP TE KOOP Westerdok 67 1013AZ Amsterdam

Verkocht
 • Casco: Staal
 • Afmeting: 27.60 x 5.00 m
 • Bouwjaar: 1908
 • Aantal kamers: 4
 • Woonoppervlakte: 117 m2

Heel mooi gelijnde, bij scheepswerf Boot gebouwde  klipper *AVONTUUR* te koop met een van de mooiste ligplaatsen in het Westerdok.

De *AVONTUUR*  werd in 1908 gebouwd en heeft als afmetingen 27.60 x 5.00 m. Het woonschip verkeert zowel interieur als exterieur in uitstekende staat. De huidige eigenaren hebben het in 2008 geheel gestript en opnieuw opgebouwd. De verbouwing is goed gedocumenteerd met als resultaat een fantastisch, historisch schip dat  uitstekend bewoonbaar is. In 2019 is het voor het laatst voor groot onderhoud naar de werf geweest, een keuringsrapport is aanwezig. Het vloeroppervlak bedraagt ca. 117 m2, de indeling is aantrekkelijk; in de royale roef bevindt zich een tweepersoons slaapkamer met douche en wastafel, die de huidige bewoners regelmatig als B&B hebben ingezet. De roef is af te sluiten van de rest van het woonschip en beschikt over een binnendoorgang  en een eigen entree.

Het afwerkingsniveau is hoog, door de hele woning fraaie houten vloeren,  schitterende hardhouten lichtkappen, heel veel slimme bergruimte, enfin… de plaatjes spreken voor zich! Het schip voorzien van tuigage, de zwaarden, de mast en de giek verkeren in heel goede staat en dragen bij aan het fraaie, authentieke uiterlijk van het schip.

Het woonschip wordt centraal verwarmd en er is een houtkachel aanwezig, verder beschikt het over alle nutsaansluitingen.

Er is een ligplaatsvergunning afgegeven voor onbepaalde tijd en die is uiteraard overdraagbaar. Het jaarlijkse liggeld bedraagt ca. € 1800,--

Highlights zijn o.a.:

 • Dichtbij het Centraal Station.
 • Zonnige plek met veel ruimte om buiten te zitten.
 • In de straat alleen bestemmingsverkeer hierdoor zeer rustige en stille omgeving. ('s nachts goed slapen!)
 • Positieve reviews te lezen op Google Maps (b&b Westerdok Avontuur).

De bewoners aan het woord:

Wij hebben met veel plezier op ons prachtige schip 'Avontuur' aan het Westerdok gewoond. Vrijstaand wonen in het centrum van Amsterdam! De combinatie van de gezellige drukte van de stad en de rust van het Westerdok maakt deze plek echt heel bijzonder. We kochten ons schip 'casco' in 2008 en hebben haar omgebouwd tot een warm en comfortabel woonschip waarbij we haar oorspronkelijke functie en uitstraling zoveel mogelijk hebben gerespecteerd. Voor ons is het nu echter tijd voor een nieuw avontuur. We hopen dat de nieuwe bewoners net zo van deze plek zullen genieten als wij dat hebben gedaan. Én net zo goed voor het schip zullen zorgen uiteraard.

EXTRA INFORMATIE

 • Liggeld: ca. € 1800.-- per jaar
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

 • Harald Falkeisen
 • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>