020-4700 800

Woonboot kopen

U heeft besloten om op het water te gaan wonen, maar hoe nu verder? Het vinden van een geschikt object kan lastig zijn, maar als u uw “droomboot” heeft gevonden verdient het aanbeveling om deskundig advies in te winnen voordat u verplichtingen aangaat. Of het nu om een schip gaat dat al een leven achter de rug heeft als vrachtschip en nadien is omgebouwd tot woonboot, een woonark met een betonnen casco of om een moderne watervilla met meerder verdiepingen, in alle gevallen is het verstandig om de staat van de boot en de status van de ligplaats door een deskundig makelaar/adviseur te laten beoordelen.

Is er voldoende kwaliteit en waarde om tot onderpand voor hypotheek te kunnen strekken? Is de ligplaats gegarandeerd en overdraagbaar en wat zijn de jaarlijkse kosten? Heeft u met meerdere overheden of bijvoorbeeld een waterschap te maken? Zijn er specifieke zaken of belemmeringen aan de orde zoals overpad of erfdienstbaarheden? Dit is maar een greep uit de mogelijk van belang zijnde aspecten die per woonboot en per locatie sterk kunnen variëren.

Omdat wij al decennia dagelijks met onze voeten in deze "klei" staan zijn wij in staat u direct een helder advies te geven, als dat advies positief is besluit u mogelijk om tot aankoop over te gaan. In dat geval kunnen wij de onderhandelingen voor u voeren waarbij het niet louter om de aankoopprijs gaat maar bovenal om de verdere condities zoals keuring van het onderwaterschip of betoncasco, eventueel onderzoek van aanwezige technische installaties, financieringsvoorbehoud en overdrachtsdatum. Voorkom narigheid achteraf en vraag ons gerust naar de kosten voor een deskundig “advies op maat” of aankoopbegeleiding.