020-4700 800
Verkocht
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONSCHIP TE KOOP Schellingwouderdijk 410 1023NM Amsterdam

Verkocht
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 29.50 x 5.00 m
  • Bouwjaar: 1895
  • Aantal kamers: 5
  • Woonoppervlakte: 130 m2

Op een heerlijke, vrije en zonnige locatie in het Buiten IJ, aan de Schellingwouderdijk 410 ligt een fijn woonschip genaamd Zwarte Zwaan.

De Zwarte Zwaan is een in 1895 in het Belgische Niel gebouwde klipper van 29.50 x 5.00 meter, thans geheel ingericht voor permanente bewoning. Het schip ligt solitair afgemeerd aan een lange, degelijke (afsluitbare) steiger waar ook veel plek is voor het afmeren van een pleziervaartuig en vanwaar je een open uitvaart hebt naar het Markermeer, ook met een staande mast! Dit biedt een unieke mogelijkheid voor een zeiler/watersporter. Het schip heeft een zéér ruime woonroef waar nu een B&B in is gevestigd met eigen badkamer maar wat voorheen altijd als woonkeuken in gebruik is geweest. De roef is met dubbele deuren af te sluiten van de rest van het schip en heeft een eigen ingang vanaf het achterdek, dat net als de roef is voorzien van een groot houten afdak. In het ruim van het schip is de woning met een ruime, lichte woonkamer met een moderne houtkachel, een doorloop met plaats voor een keukenblok en de midscheepse entree naar het stuurboord gangboord. Een badkamer met een ligbad/douche, wasbakje en toilet.  Kleine slaapkamer en een flink grote slaapkamer met wastafel en een doorgang naar het voorschip waar een toilet is en opstelplaatsen voor wasmachine en droger. Onder de vloer van de roef is een ruime berging/technische ruimte die bereikbaar is via een grote schuifdeur vanuit de woonkamer. Vanuit de roef is nog een achteronder met werkplek bereikbaar en onder de roefvloer is een logeerbed met beperkte stahoogte aanwezig. Het interieur is mooi licht door de vele ramen, het wordt centraal verwarmd dmv. een oliegestookte CV maar het schip kan ook bijna geheel op de houtkachel worden verwarmd. Uiteraard is het mogelijk om het woonschip flink te verduurzamen door in combinatie met zonnepanelen een warmtepomp  te plaatsen. Afhankelijk van de wensen van kopers kunnen verkopers ervoor zorgen dat er weer een werkende keuken in de roef wordt teruggeplaatst maar er zijn ook andere opties die de makelaar graag met geïnteresseerden bespreekt.

Vanaf het beschutte, overdekte achterdek is het uitzicht over het Buiten IJ fantastisch. Op de fiets ben je over de Schellingwouderbrug in 10 minuten op de Dappermarkt of door Noord naar de pont richting Centrum. Je wandelt of fietst vanaf het schip direct Waterland in en voor je dagelijkse boodschappen is de Landmarkt min of meer voor de deur maar ook zijn er diverse winkelcentra op korte afstand. Via de A10 is de locatie heel goed ontsloten voor autoverkeer.

De steiger heeft vanaf de dijk een smaller loopgedeelte tot aan de afsluitbare gesmede sierpoort, waarna de steiger breder is waardoor je er ook een zitje op kunt plaatsen. Op de foto’s ligt er een kleine ark aan de andere kant van de steiger afgemeerd maar deze zal weg worden gehaald waardoor daar een afmeergelegenheid voor een pleziervaartuig zal zijn.

De Zwarte Zwaan is weliswaar een historisch schip maar met een bijzonder eigentijdse sfeer aan boord! Oplevering in overleg.

De bewoners aan het woord:
Na 22 jaar met veel plezier gewoond te hebben op deze bijzondere plek, is het tijd om ruimte te maken voor nieuwe bewoners.
Om zo dichtbij, in de stad, op het water, en eigenlijk midden in de natuur te wonen, bleek een schot in de roos. We hebben genoten van onze vrije plek en het Waterlandse landschap om de boot heen. De wandelingen met de hond over de dijk, langs de weilanden en volkstuinen. De altijd veranderende luchten, soms belachelijk mooi roze en oranje kleurend . Van de basisschool in Ransdorp, waar ons kind heen fietste en we vele ouders hebben leren kennen die in Waterland wonen. Van het gemeenschapsgevoel in Schellingwoude, van de bewoners die sociaal en vrijblijvend heel goed kunnen combineren.  Van hun activiteiten als midzomerfeest, buurtdiner, koningsdag, buurtkroeg en spontane ontmoetingen op en onderaan de dijk. 

Voor ons is het licht op deze plek het belangrijkste kenmerk. Met de vervanging van ons toenmalige woonschip door De Zwarte Zwaan in 2009, kregen we het buitenlicht ook binnen in onze boot.
Kortom een fantastische plek. Nu is het voor ons tijd een nieuwe stap te maken, en het schip en de plek met nieuwe bewoners een volgende “reis” te gunnen.

Liesbeth en George

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: € 1900,--
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>