020-4700 800
Verkocht
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONSCHIP TE KOOP Geldersekade 52 A 1012BJ Amsterdam

Verkocht
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 29.24 x 4.95 m
  • Bouwjaar: 1914
  • Aantal kamers: 5
  • Woonoppervlakte: 129 m2

In hart van de stad, aan de Geldersekade 52A, ligt het woonschip *ANTONIUS*, een stoer woonschip van 29,24 x 4,90 m thans door omstandigheden als klusboot te koop. De *ANTONIUS* is een verlengde Hagenaar, het schip heeft een met sedum beplant dak waarin een flink aantal dakramen, een stuurhut met entree en een terras op het voordek. In januari 2022 is het voor groot onderhoud naar een werf geweest, een keuringsrapport is aanwezig, het onderwatercasco verkeert in goede staat.

Indeling: entree via de stuurhut, waaronder een gezellige loungehoek (zonder stahoogte), een zeer ruime woonkamer met open keuken waarin een gerestaureerde American style, stalen keukenblok o.a. voorzien van rvs- fornuis met wasemkap, een USA-koel-vriescombi en vaatwasser. In het voorschip een lange gang met vaste kast, een royale badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbel wastafelmeubel, een separaat toilet,  twee slaapkamers en mogelijkheden voor een derde slaapkamertje. Het interieur is mooi licht door de aanwezigheid van dakramen en patrijspoorten. Het woonschip heeft een vloeroppervlak van ca. 130m2 en wordt centraal verwarmd. Op het voordek is een fijn terras aanwezig van waaraf van de prachtige omgeving kan worden  genoten. Het Centraal Station en de Nieuwmarkt liggen op heel korte loopafstand.

-de ligplaatsvergunning wordt afgegeven voor onbepaalde tijd,
-het woonschip is aangesloten op alle nutsvoorzieningen,
-er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd,
-oplevering op korte termijn mogelijk.

Klusboot: de huidige eigenaren zijn, terwijl het schip reeds te koop lag voor € 680.000, aangelopen tegen enkele gebreken aan het schip. Zo lekken enkele dakramen, is door inwatering de betimmering op sommige plaatsen (lokaal) in slechte staat, zat er in een deel van de vloer en de wanden houtwormaantasting, de aangetaste delen zijn reeds verwijderd. Omdat ze reeds besloten hadden om het schip te verkopen hebben ze overwogen om de noodzakelijke verbeteringen eerst uit te laten voeren maar omdat een toekomstige eigenaar mogelijk heel andere keuzes maakt hebben ze besloten om het schip tegen een sterk gereduceerde prijs als klusboot aan te bieden voor de huidige vraagprijs van € 550.000. Een aanzienlijk verlies voor de verkopers maar mogelijke een hele mooie kans voor een koper. Alle noodzakelijke werkzaamheden zijn door een handige doe-het-zelver prima in eigen regie uit te voeren!!

De boot heeft een geschat vloeroppervlakte van 130 m2. Het NEN2580 rapport gaat uit van 83 m2 woonoppervlakte en 18 m2 overige inpandige ruimte, zijnde ruimte met een beperkte stahoogte tussen de 1,5 tot maximaal 2 meter (bijv. stuurhut). Een deel van de ruimte tot 1,5 hoogte telt niet mee voor het bepalen van het woonoppervlakte bij de officiële NEN2580 meting voor woningen (Er bestaat geen specifieke NEN-meetmethode voor woonboten). Bij een woonboot wordt deze ruimte wel nuttig gebruikt waardoor we een reële inschatting maken van de bruikbare woonruimte, zijnde 100 m2. Voorafgaand aan verkoop zal een NEN2580 meetrapport beschikbaar worden gesteld.

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: 1898,--/jaar
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>