020-4700 800
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONSCHIP TE KOOP Cas Oorthuyskade 23 1087DP Amsterdam

Vraagprijs €585.000 k.k.
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 31,50 x 5,06 m
  • Bouwjaar: 1927
  • Aantal kamers: 4
  • Woonoppervlakte: 119 + m2

Op een hele mooie ligplaats aan de Cas Oorthuyskade 23 op Amsterdam-IJburg ligt dit authentieke woonschip *CATHARINA*, gebouwd bij Fikkers te Muntendam in 1927, thans te koop:

De CATHARINA is een luxemotor met de afmetingen  31,50 x 5,06 m dat na een leven als beroepschip is omgebouwd tot woonschip. Het is in de huidige staat goed bewoonbaar, goed geisoleerd en wordt verwarmd dmv. infraroodpanelen, oliekachels en een houtkachel. De entree bevindt zich aan stuurboord voor, via een trap kom je in het voormalig laadruim dat thans een royale woonkeuken bevat met afgescheiden badkamer die is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en toilet. De leefkeuken is ca. 10.00 x 4.70 m waarin dan de badkamer is afgescheiden. Op een iets lager niveau is de woonkamer die in open verbinding met de woonkeuken is. Voorts een slaapkamer met tweepersoons bed, een ruime werkkamer/atelier en een technische ruimte in de machinekamer. In de achterroef is nog een ruime slaap/werkkamer die uitsluitend buitenom bereikbaar is. Een stuurhuis van 1.90 x 2.90 completeert het woonschip.

Het project Cas Oorthuyskade omvat 34 ligplaatsen die in 2015 in erfpacht zijn uitgegeven voor de duur van 50 jaar, de huidige eigenaar heeft binnen de daarvoor bepaalde termijn omzetting naar eeuwigdurende erfpacht aangevraagd, deze aanvraag is nog in behandeling. De jaarlijkse canon bedraagt € 1.061,-- , deze is fiscaal verwerkbaar.
Op deze ligplaatsen mogen (varende) woonschepen van max. 40.00 x 6.60 m worden afgemeerd, daarmee zijn het unieke ligplaatsen! De drijvende, betonnen steigers vormen een zogenaamde “gated community”, de steigers zijn via twee huisjes, waarin fietsenstallingen en nutsaansluitingen zijn ondergebracht, toegankelijk. De toegangspoorten zijn op afstand bedienbaar. Naast het schip en je eigen waterkavel wordt je ook voor 1/16e eigenaar van de steigers en toegangshuis “fase II”, de makelaar kan dit verder toelichten.
De ligplaatshouders vormen een VVE die een bijdrage van ca. € 125,-- per maand vereist, hiervoor wordt het hele complex fatsoenlijk onderhouden en verzekerd.

De steigers zijn plaatselijk verbreed met de mogelijkheid om gezamenlijk te bepalen wat er met deze ruimte gebeurt, bijvoorbeeld een lange tafel waar je met buren of vrienden kunt socializen. Bij iedere ligplaats hoort ook een afmeerplek voor een pleziervaartuig van max 8.00 m lengte.
Over de waarde van de erfpachtkavel is overdrachtsbelasting verschuldigd, de makelaar kan u hier meer over vertellen.

Iedere ligplaats beschikt over zelfstandige nutsaansluitingen, er is geen gasaansluiting dus veel schepen worden met een warmtepomp  of pellet-CV verwarmd.

Graag verwelkomen we u aan boord op deze fijne locatie die uitstekend is ontsloten zowel via de RING A10 als via de secondaire ontsluiting richting Gooi en Zuid-Oost. Met de IJ-tram ben je in minder dan 15 minuten op het CS.

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: € 1.061
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>