020-4700 800
Verkocht onder voorbehoud
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONSCHIP TE KOOP Silodam 461 B 1013AW Amsterdam

Vraagprijs €485.000 k.k.
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 18.00 x 4.60 m
  • Bouwjaar: 1908
  • Aantal kamers: 3
  • Woonoppervlakte: ca.40 m2

Stoer, authentiek zeilschip genaamd *CONDOR* te koop met een mooie  zonnige ligplaats aan de Silodam  te koop!

Het uitzicht op de Oude Houthaven, met de fraaie pakhuizen aan de Tasmanstraat, is fantastisch! De Silodam is toch al zo’n bijzonder stukje Amsterdam; rondom water, op loopafstand van het Centrum en toch een heel eigen sfeer. Er liggen uitsluitend stalen schepen aan de dam, de ligplaatsen staan afmetingen toe van 25.00 x 6.00 meter, de Condor heeft als afmetingen 18.00 x 4.60 meter. Het is een later tot zeilschip verbouwde sleepboot, een super degelijk casco met twee stalen masten. Het is werkelijk een plaatje om te zien met veel dekruimte en een hoge verschansing, het past prachtig in deze historische, nautische omgeving! Het schip verkeert bovendien in perfecte staat van onderhoud, recentelijk geschilderd, om door een ringetje te halen. Qua wonen is het eigenlijk een soort drijvend “tiny house”, een stuurhuisje met vaste bank en een trapje naar benedendeks, een sfeervolle en bijzonder scheepse kajuit met woonkamer voorzien van houtkachel en een open keuken, een slaapkamer in het voorschip met tweepersoons bed en een 1-persoonskooi, een toilet en douche completeren de woning. Er is voldoende stahoogte en daglicht komt binnen via patrijspoorten en dakramen, bovendien is er een nood-vluchtweg via een luik.

In de machinekamer is de technische ruimte, onder andere een dieselkachel die de CV voedt, water-  en dieseltanks. De huidige eigenaren hebben bijna dertig jaar met heel veel plezier op het schip gewoond en nemen nu met enige moeite afscheid vanwege de gevorderde leeftijd.

Een geweldig karakteristiek woonschip op een super ligplaats!

Geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: 1.100
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>