020-4700 800
Nieuw
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONSCHIP TE KOOP Haparandadam 10 1013AK Amsterdam

Vraagprijs €659.000 v.o.n.
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 25.14 x 4.23 m
  • Bouwjaar: 1930
  • Aantal kamers: 4
  • Woonoppervlakte: 60 m2

Op een zonnige superplek in de Nieuwe Houthaven ligt het woonschip *RIA* te koop, gebouwd in 1930, de afmetingen zijn 25.14 x 4.23 meter

De Nieuwe Houthaven wordt gedomineerd door de Pontsteiger en het REM-eiland, twee iconische bouwwerken, de ligplaats ligt zodanig dat er geen hinder is van slagschaduw en dergelijk. Het uitzicht is wijds en vrij!  Tussen de wal en het woonschip is een mooie, zonnige terras-steiger aanwezig van ca. 6.00 x 6.00 meter. Er kan altijd voor de deur worden geparkeerd en er mag een pleziervaartuig naast worden afgemeerd!

De *RIA* is een Luxemotor gebouwd bij scheepswerf De Herstelling te Oude Wetering, een werf die bekend stond om de fraai gelijnde schepen die er werden gebouwd. De huidige eigenaren zijn al ruim 52 jaar verknocht aan dit schip en hebben er altijd goed voor gezorgd! Door omstandigheden is het nu echter tijd om, met bloedend hart, afscheid te nemen.

Entree via de stuurhut van waaruit rondom uitzicht op de omgeving, de ramen zijn voorzien van iso-glas. Een trapje af rechts brengt je in de roef waar in de voormalige schipperswoning nu een compacte keuken is en een gezellige woonkamer met vaste banken. Vanuit de stuurhut trapje af links kom je in het voormalige laadruim dat thans geheel is ingericht voor bewoning.  Hier vinden we een wasruimte waar twee wastafels, een toilet en de opstelplaatsen voor wasmachine en droger. Er is een grote ruimte die thans als werkkamer wordt gebruikt met veel vaste kasten en een klaptafel. Verder naar voren is een ruime slaapkamer met vaste kasten en een douchecel. Helemaal voorin is een technische ruimte waar onder andere de twee CV-ketels (een oliegestookte CV en een aardgasgestookte ketel) zijn. Door het hele schip ligt vaste vloerbedekking. Het interieur is scheeps en keurig! De stahoogte is variabel max. 194 cm.

Op het dak vinden we 8 zonnepanelen en veel ruimte om te zitten, er zijn een aantal licht- of ventilatie luiken aanwezig. Het schip is keurig onderhouden! In 2021 is ze voor het laatst naar de werf geweest, het voldoet aan de acceptatie eisen van EOC-scheepsverzekeringen, een keuring is uiteraard toegestaan.

Op de ligplaats mag eventueel een ander woonschip worden afgemeerd van max. 35.00 x 6.00 x 4.50 m waarbij een stuurhuis max. 5,50 meter hoog mag zijn over max. 20% van de lengte van het schip (zie bestemmingsplan). Hiervoor moet wel een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Het liggeld bedraagt € 1.526,-- per jaar.

EXTRA INFORMATIE

  • Tuin/schuur: 36 m2 terras
  • Liggeld: € 1.526
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>