020-4700 800
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONSCHIP TE KOOP Dammerweg 942 S 1383HV Weesp

Vraagprijs €449.000 k.k.
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 25,94 x 5,03 m
  • Bouwjaar: 1925
  • Aantal kamers: 4
  • Woonoppervlakte: 75 m2

Op een uniek plekje aan de Vecht bij Nederhorst den Berg ligt het woonschip *VARNE* een luxemotor gebouwd bij De Jong & Smit te Bolnes in 1925.

Het woonschip heeft de afmetingen 25.94 x 5.03 m, de huidige eigenaar heeft het schip vanaf 1981 in bezit en moet het thans door omstandigheden verkopen.  Het is een erg fraai gelijnd schip, dat vrijwel geheel in authentieke staat verkeert maar wel wat liefde en aandacht kan gebruiken. Het is in 2018 voor het laatst naar een werf geweest, een keuring bij een werf is uiteraard toegestaan waarbij verkoper garandeert dat het onderwatercasco aan de eisen van verzekeraars zal voldoen. Het woonschip werd voorheen verwarmd dmv. oliekachels, deze zijn opgeslagen in het vooronder, momenteel is er alleen een houtkachel aanwezig.

De intimmering en het interieur zijn eenvoudig, in het voormalige ruim is een ruime woonkamer met open keuken en een grote slaapkamer van in totaal ca. 50 m2. In het voorschip is nog een ruimte van ca. 15 m2 die geschikt gemaakt kan worden voor bewoning, datzelfde geldt voor de machinekamer. De salonroef heeft een separate WC en een kleine badkamer met een gezamenlijk oppervlak van ca. 18 m2 en de stuurhut is ca. 6,5 m2 groot. Totale oppervlak dat nu geschikt is voor bewoning is dus ca. 75 m2 dat uit te breiden is tot ca. 100 m2.

De ligplaats is in huur van Waternet/AGV, er is een overdraagbaar huurcontract voor onbepaalde tijd afgegeven, dat buiten de waterkavel van ca. 124 m2 ook een oevertuin van ca. 150 m2 waarin een eenvoudig schuurtje van 8 m2 behelst. Op de ligplaats zijn zelfstandige nutsaansluitingen aanwezig op elektra, riool, water en telefoon. De *VARNE* ligt dubbel aan de binnenzijde naast een fraai schip dat in gebruik is als varende timmermans-werkplaats. Tussen de wal en de *VARNE* ligt ook nog een dekschuit die eveneens eigendom is van het timmerbedrijf. De *VARNE* is het enige schip dat een woonbestemming heeft, de andere twee schepen zijn bedrijfsvaartuigen. Het schip dat buitenop ligt vaart meestal naar een locatie waar het werk moet worden gedaan en blijft dan vaak langere tijd weg, soms komt het voor dat ook de dekschuit mee op karwei gaat. Benadrukt moet worden dat er geen enkele sprake is van enige overlast, de ligplaats is heerlijk rustig en idyllisch te noemen.

Dit schip is bij uitstek geschikt voor iemand die graag op een hele mooie ligplaats in de Vecht, op slechts enkele minuten van Nederhorst den Berg en Weesp, op een fraai historisch woonschip wil wonen en die handig genoeg is om het schip te verbeteren, de verwarming te wijzigen (er is een krachtige elektra-aansluiting aanwezig dus verwarmen dmv. infrarood of een warmtepomp is mogelijk)  en de woonruimte uit te breiden. Bij het bepalen van de vraagprijs is rekening gehouden met deze aspecten.

De jaarhuur bedraagt € 1840,--

Geen overdrachtsbelasting verschuldigd en op korte termijn op te leveren.

EXTRA INFORMATIE

  • Tuin/schuur: 150 m2
  • Liggeld: 1840.-- per jaar
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>