020-4700 800
Nieuw
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONBOOT TE KOOP Wilgenweg 2 1031HV Amsterdam

Vraagprijs €695.000 k.k.
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 36.00 x 5.30 m m
  • Bouwjaar: 1896/1
  • Aantal kamers: 6
  • Woonoppervlakte: 185 + m2

De *VLAARDINGEN IV* werd in 1896 bij Smit in Kinderdijk gebouwd en heeft in het verleden als veerboot vanuit Maassluis naar de steden Bruinisse en Zierikzee op de Zuid Hollandse eilanden gevaren. Het schip is na de watersnoodramp in 1953 uit de vaart genomen en rond 1960 omgebouwd tot woonschip.

Zo wordt zij thans ook te koop aangeboden, als royaal woonschip met een aantrekkelijke ligplaats aan de Wilgenweg 2 te Amsterdam Noord. Het schip heeft als afmetingen ca. 36.00 x 5.30 m, het dekhuis meet ca. 29.00 x 4.00 m.  Het schip heeft twee woonlagen, boven en beneden samen bieden ca. 185 m2 woonoppervlak en een werkplaats van ca. 40 m2, die uiteraard ook tot woonruimte kan worden verbouwd! Verder biedt het woonschip veel dekruimte zowel op het voor-, als op het achterschip. Het woonschip heeft nog echt de karakteristieke uitstraling van een passagiersschip, er is geen machinekamer meer aanwezig het schip is niet meer varend.

De Wilgenweg is maar een korte doodlopende straat die uitkomt op  het Buiksloterkanaal, er is maar een ligplaats en daar ligt dit schip.  Het ziet uit  op de Ranonkelkade waar veel woonarken liggen. Er is een kleine, beschutte oevertuin en altijd voldoende parkeerruimte. Het schip is in 2021 voor groot onderhoud op de werf geweest, het voldoet aan de eisen van verzekeraar EOC.
Boven is een ruime hal met entree en trap naar beneden, eenvoudige badkamer met douche, toilet en wastafel. Ruime zitkamer met openslaande deuren naar het achterdek. L-gang met computerhoek, grote badkamer met ligbad, WC en wastafels,  woonkeuken en 2e woonkamer met openslaande deuren naar het voordek. Beneden is een grote slaapkamer met vaste kasten en doorgang naar kinderkamer in het achterschip met 2 plateau waarop vaste bedden.  Gang met afsluitbare tussendeur, grote slaapkamer, inpandige berging (of kleine slaapkamer) en ruime timmermanswerkplaats ook om te bouwen tot woon/werkruimte, 2e trap naar boven. Door de aanwezigheid van een tussendeur in de gang beneden, de twee trappen en twee badkamers  is het mogelijk het woonschip dubbel te bewonen!  Dit heerlijk ruime schip biedt vele mogelijkheden en vooral heel veel ruimte! Het wordt centraal verwarmd en is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.  Het jaarlijkse liggeld bedraagt ca.             € 2.100,-. Er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

EXTRA INFORMATIE

  • Tuin/schuur: 20 m2
  • Liggeld: ca 2100,--/jaar
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>