020-4700 800
Verkocht onder voorbehoud
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONBOOT TE KOOP Westerdoksdijk 701 1013 BX Amsterdam

Prijs €675.000 k.k.
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 23.00 x 4.00 m
  • Bouwjaar: 1928
  • Aantal kamers: 4
  • Woonoppervlakte: 85 m2

Woonschip *De Toekomst* ligt aan de Westerdoksdijk 701, een mooie ligplaats met uitzicht op de fraaie panden aan de Zandhoek, nu te koop!

Ons woonschip “De Toekomst” zoekt een nieuwe eigenaar.

De steilsteven dateert uit 1928 en is een van twee zusterschepen die ooit hebben gevaren voor de kartonindustrie in Groningen.

Nu ligt het schip op wat een van de mooiste ligplaatsen van Amsterdam moet zijn. In het Westerdok, met een ligplaats met 100% privacy en uitzicht op De Zandhoek, een van de fraaiste plekjes van Amsterdam. Ons schip is in november 2021 naar de werf geweest en het onderwaterschip bleek zoals verwacht in uitstekende staat. Tot aan het berghout is op de werf een nieuwe beschermlaag aangebracht, in het voorjaar van 2022 hebben wij de rest van het exterieur laten behandelen, zowel het staal als het houtwerk. Het schip ligt er weer strak in de lak bij!

De vorige eigenaar heeft rond 2013 het interieur geheel opnieuw laten intimmeren. Het schip heeft sindsdien een ruime woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een badkamer, veel bergruimte in de gang, onder de stuurhut en in het vooronder. Zelf hebben wij in 2017 de bestaande stuurhut vervangen door een grotere, hardhouten stuurhut die daarmee van slechts ingang in extra woonruimte veranderde. Vanuit deze stuurhut heb je rondom vrij uitzicht op genoemde Zandhoek, over het Westerdok met in de verte de Posthoornkerk, op het Centraal Station en op het IJ.

In 2018 is de nieuwe Bruynzeelkeuken met inbouwapparatuur geplaatst en hebben we de badkamer vernieuwd en o.a. voorzien van een mooie natuurstenen wasbak. Ook in dat jaar hebben we de fantastisch werkende speksteen houtkachel laten plaatsen, inclusief de oorspronkelijk niet aanwezige schoorsteen. Als deze kachel brandt is de CV niet meer nodig.

Het schip ligt aan meerpalen op ongeveer 2,5 meter van de kade. Aan de achterkant hebben wij met composietplanken een vlonder van 2,5x2,5 meter, aan de voorkant een van 6x2,5 meter gebouwd. Beide vlonders geven veel buitenruimte, die aan de voorkant doet ook dienst als boothuis voor onze sloep (niet inbegrepen). Wel bij de koop inbegrepen is ook nog een drijvend platvorm van 6x2,5 meter dat we in de zomer gebruiken als fantastisch zonneplatform aan de buitenzijde van het schip.

Wonen op een schip is heel bijzonder, en zeker op dít schip op déze ligplaats. Met bezwaard hart bieden wij toch ons schip te koop aan. Waarom? Kom kijken en wij vertellen het je.

Niet onvermeld mag blijven is dat op onze plek voor zover onze informatie reikt een woonschip afgemeerd mag en kan worden met twee woonlagen van maximaal 25 meter lang en 5 meter breed.

Alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig: aardgas, water, elektra, rioolaansluiting, telefoon en internet.

De ligplaatsvergunning is overdraagbaar en wordt voor onbepaalde tijd verleend, het jaarlijkse liggeld bedraagt  € 1352,--.

 

Er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd!

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: € 1352/jaar
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>