020-4700 800
Verkocht
imageimageimageimageimageimageimageimage

WOONBOOT TE KOOP Silodam 62 1013 AW Amsterdam

Verkocht
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 31.30 x 5.97 m m
  • Bouwjaar: 1895
  • Aantal kamers:
  • Woonoppervlakte: 150 m2

Fantastisch project aan de Silodam  te Amsterdam!

Op een bijzonder fraaie locatie, aan de Silodam 62, met uitzicht op de Oude Houthaven, ligt een heel mooi casco-klipperschip genaamd *HOOP OP BEHOUD* te koop inclusief de rechten op de ligplaatsvergunning! Deze klipper werd in 1895 bij scheepswerf Ruijtenberg in Waspik gebouwd. De afmetingen zijn 31.30 x 5.97 m.  Het tweemast getuigde schip is heel fraai gelijnd, heeft een mooie zeeg en een bijzonder mooie klipperkop! Recentelijk werd al het ijzerwerk dat noodzakelijk was deskundig uitgevoerd. Zo werd een nieuwe zeilroef geplaatst, werden het kistenluik en voordek gerenoveerd waarbij geïntegreerde bank werd gerealiseerd.

Interieur is het schip geheel casco en gereed voor inbouw. Het vlak en de scheepswanden zijn gereinigd en voorzien van conservering die is afgedekt met een speciale folie. Het schip heeft een  CBB-CVO certificaat geldig tot 31-12-2025.

Na intimmering kan in het schip ca. 150 m2 aan netto woonruimte worden gerealiseerd en een zee aan dekruimte.  Dat is op deze mooie locatie, op een steenworp van het centrum, uniek te noemen! Daarbij is de *HOOP OP BEHOUD* ook nog eens een van de allermooiste klippers die ons land heeft voortgebracht, de grote vraag is wie dit schitterende historische schip voor de toekomst gaat behouden.

De ligplaatsvergunning is afgegeven voor onbepaalde tijd.
Op de ligplaats zijn nutsvoorzieningen aanwezig maar geen aardgas.
Er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.Eventueel kunnen wij behulpzaam zijn bij de verdere ombouw tot woonschip.

Er is ook een plan getekend op deze ligplaats voor een geheel nieuw te bouwen, bijzonder en speciaal woonschip van 35.00 x 6.00 m, dat uiteraard wel in de hogere prijsklasse valt (denk aan 2,5-3 miljoen euro), maar dan gaat het wel over meer dan 250 m2 nieuw gebouwde woonruimte dat in alle opzichten aan de hedendaagse eisen en normeringen voldoet!  Indien u hierin eventueel interesse heeft kan de makelaar op verzoek een brochure mailen.

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: ca.€ 2100,-- per jaar
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>