020-4700 800
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONBOOT TE KOOP Haringbuisdijk 957 1086VA Amsterdam

Vraagprijs €529.000 k.k.
  • Casco: Staal
  • Afmeting: 25.00 x 5.00 m
  • Bouwjaar: 1905
  • Aantal kamers: 3
  • Woonoppervlakte: 104 m2

Woonschip *Kleine Pleun*, gereed voor bewoning, met erfpacht-ligplaats bij het Sluishuis op IJburg, unieke kans om op het water te wonen naast dit iconische gebouw!

De *Kleine Pleun* is een  Hasselter aak 25.00 x 5.00 m, geheel ingericht en gereed voor permanente bewoning. Het is een sfeervol schip met een netto woonoppervlak van 104 m2. Het woonschip verkeert in goede staat van onderhoud, is thans voorzien van een aardgasgestookte CV-installatie maar voor de CV-ketel zal een andere warmtebron moeten worden gekozen (bijvoorbeeld een pellletkachel of een warmtepomp) want de ligplaatsen bij het Sluishuis beschikken niet over gasaansluiting.  Het interieur is mooi licht door de vele grote dakramen die zijn voorzien van isolerende beglazing.

Indeling: Masterbedroom met veel vaste kastruimte, airconditioning en openslaande patrijspoorten. Ruime woonkamer met hele brede plankenvloer, houtkachel op stalen plaat, vaste kasten en veel dakramen, afgescheiden halletje met entreetrap. Keuken met  ingebouwde koelkast en vriezer, rvs-fornuis met wasemkap,  fraaie Portugese tegelvloer. Badkamer, geheel betegeld, met ligbad,  douche, wastafelmeubel en WC. Gang naar roef met opstelplaatsen voor de wasmachine en droger. Roef met doorgang naar stuurhut in gebruik als kinderkamer, veel hoogte en licht! Stuurhut met rondom uitzicht!

Het Sluishuis is een iconisch gebouw van de Beroemde Deense architect Bjarke Ingels, het is pas onlangs gereed gekomen en officieel geopend. In het gebouw zijn ruim 400 appartementen, een restaurant en een ruime parkeergarage gevestigd, in de parkeergarage kan een P-plaats worden gehuurd maar er zijn bijv. ook plekken gereserveerd voor deelauto’s. Tram 26 brengt je in minder dan 10 minuten naar het Centraal Station en IJburg is uitstekend ontsloten via de RING A10. Ook zijn er diverse autovrije fietsroutes naar verschillende delen van de stad. Winkels, scholen, restaurants, etc. zijn op IJburg volop aanwezig en het centrum van Amsterdam is onder handbereik!

De waterkavel wordt in erfpacht uitgegeven door de gemeente Amsterdam, het contract heeft een looptijd van 50 jaar, er is een jaarlijkse canon verschuldigd van € 2.940,--, deze is fiscaal verwerkbaar in de IB-sfeer! Over het Sluishuis is heel veel informatie te vinden op het web.

Over de waarde van de waterkavel (€ 290.000) is overdrachtsbelasting verschuldigd.

Dit fraaie woonschip wordt aangeboden met de waterkavel (ligplaats nr. 10) waarbij in de prijstelling rekening is gehouden met de noodzakelijke aanpassingen voor verwarming en koken (gasvrij locatie) en met de verschuldigde overdrachtsbelasting!

NB. Het woonschip ligt nu nog in het Westerdok te Amsterdam afgemeerd!

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: 2940
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>