020-4700 800
Verkocht
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONARK TE KOOP Nieuwendammerkade 5 1022AB Amsterdam

Verkocht
  • Casco: Beton
  • Afmeting: 27.00 x 6.10 m
  • Bouwjaar: 1940-1
  • Aantal kamers: 10
  • Woonoppervlakte: 245 m2

Woonschip *BERLAGE* heeft een zwaar gebouwd betonnen casco, in de vorm van een schip, met de afmetingen 27.00 x 6.10 m! De ligplaats aan de Nieuwendammerkade ligt naast het Vliegenbos, aan open vaarwater.

Gebouwd voor militaire doeleinden (bijv. als munitie- of brandstofopslag) rond WO II (het exacte bouwjaar is niet bekend), heeft deze “drijvende bunker“ nu al vele jaren een woonbestemming. Op het casco is een stenen opbouw gemetseld, de afmetingen hiervan zijn ca. 21,85 x 5,90 m. In het casco is een enorme ruimte (ca. 130 m2) die thans gedeeltelijk in gebruik is als slaapkamers, opslag en werkplaats, maar er is nog heel veel potentie! Tel daar de 116 m2 van de begane grond bij op dan kom je op bijna 250 m2 woonruimte! Bijzonder geschikt voor een groot gezin, werken aan huis of dubbele bewoning. Tussen de wal en het schip is een royaal hardhouten terras aanwezig dat eventueel mag worden uitgebreid. Aan de waterzijde zijn drijvende zwem/kanosteigers aanwezig en er is een aanlegplaats voor een (zeil) jacht (de locatie is met staande mast bereikbaar). Het water is breed en het uitzicht wijds; een heerlijk zonnige plek! Naast de hardhouten steiger en het terras op de kop, is er rondom de hele ark gelegenheid om in de zon te zitten. Vanaf het vroege voorjaar wordt er gezwommen, gesurfd en gevaren op het water. Ark bevindt zich op unieke groene locatie, een rustige oase midden in Amsterdam. Aan alle zijden is de ark omringd door natuur en toch bevindt hij zich vlakbij metro, centrum en pontjes. Geniet aan de waterzijde van rietlanden met ijsvogeltjes, futen en zwanen  en aan de ander kant van het bos met uil en buizerds.

In de bosrand tegenover de ark is er  de  mogelijkheid tot aanleg van speeltuin met boomhutten en vuurplaatsen of het houden van dieren (buren hebben o.a. geiten en kippen). De huidige eigenaren onderhielden tegenover het huis jarenlang een tuin (10 x 40 meter) met daarin grote schommel, glijbanen, speelhutten, een varken en kippen.

INDELING:
Woonkamer met open keuken (9,25 x 5,71 m) met kookeiland, schuifpui naar inpandig terras. Hal (3.00 x 2.60m) met brede voordeur. Toilet met wastafel. Slaapkamer 1 (3.56 x 2.00 m). Slaapkamer 2 (3.00 x 2.85). Gang (3.50 x 0.90 m). Badkamer (2.90 x 1.80 m) geheel betegeld, wi. ligbad, douche, WC en wastafel. Slaapkamer 3 (3.80 x 4.50) m.

Beneden: De ruimte in het casco zijn door tussenschotten verdeeld in -5- vertrekken. Alle vertrekken zijn binnendoor bereikbaar. Enkele vertrekken zijn geisoleerd en voorzien van een basis-intimmering. Het gaat om ca, 130 m2 woonruimte met voldoende stahoogte die kan worden ontgonnen. Er zijn goede voorbeelden van zusterschepen, het is bijv. mogelijk om ramen aan te laten brengen en om de zware beton-balken te verjongen.

Terras: ruim terras met pergola ca. 4.00 x 6.00 m.

EXTRA INFORMATIE

  • Tuin/schuur: vlonder
  • Liggeld: 1250
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>