020-4700 800
Verkocht onder voorbehoud
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WOONARK TE KOOP Keizersgracht 824 k 1017ee Amsterdam

Vraagprijs €389.000 k.k.
  • Casco: Beton
  • Afmeting: 12.50 x 3.22 m
  • Bouwjaar: 1973
  • Aantal kamers: 2
  • Woonoppervlakte: 35,5 m2

Aan de Keizersgracht 824K op de hoek van de Amstel ligt een “tiny houseboat” met de stoere naam *BEREND*, een lief grachtenpareltje waar je heerlijk in kunt wonen!

De *BEREND* heeft de afmetingen 12.50 x 3.22 m, met aan de linker kopzijde een deels overdekt terras van va. 6 m2 vanwaar je heerlijk kunt genieten van de late middag- en avondzon. Beeld je eens in dat je hier zit te genieten van de prachtige historische omgeving met een koud glas wijn of iets anders…..

De huidige eigenaar doet dit al vele jaren maar moet dit vanwege een alsmaar groeiend kind helaas opgeven. De woonboot verkeert in redelijk goede staat maar kan hier en daar wel wat TLC gebruiken. Het interieur is netjes, met massief houten vloer, glad afgewerkte wanden en plafond biedt het een woonkamer met open keuken, en badcel met douche en toilet en een slaapkamer met grote vaste kast en openslaande deuren naar het eerder genoemde terrasje. Het woonoppervlak bedraagt ca. 35 m2 exclusief het terrasje.  Er  zijn -2- airco’s/luchtverwarmingen aanwezig. De woonboot heeft een betonnen casco en is aangesloten op energie, water en riolering. Uiteraard is er ook snel internet aanwezig. Het jaarlijkse liggeld bedraagt ca. € 675,--. De ligplaatsvergunning wordt afgegeven voor onbepaalde tijd en de ark kan middels hypotheek worden gefinancierd tot ca. 90 procent. Er is geen overdrachtsbelasting verschuldigd.

Wie vind hier zijn/haar paradijsje? Vrijdrijvend wonen in het hart van de Binnenstad? Op loopafstand van o.a. het Rembrandtplein, Carre de Stopera en de Utrechtsestraat

De bewoner:
 Sinds 2003 heb ik hier met ongelooflijk veel plezier gewoond op deze speciale plek in hartje centrum. Sinds de komst van een kleintje is het hier helaas echt te klein voor ons geworden. Met pijn in het hart verkoop ik dan ook dit mooie plekje waar zoveel is meegemaakt. Ik ben oprecht nu al jaloers op de nieuwe bewoner van deze prachtplek.
Van het 5 mei concert van dichtbij tot koningsdag en de gay pride om de hoek. Hier gebeurd het allemaal.
De zwoele zomeravonden op het terrasje op het zuidwesten met een ondergaande zon. De talloze gezellige bootjes die voorbij komen in de zomer. Terrasjes en barretjes om de hoek. Je eigen bootje voor de deur om een lange boottocht te maken in de zomer of ergens te zwemmen maken dit een unieke ervaring. Vanaf het water heb je ook een geheel ander perspectief op de architectuur, de grachten en de bruggen. Het is een unieke manier om te genieten van de schoonheid van Amsterdam. Het biedt ook een gevoel van vrijheid en rust, weg van de drukte van de stad.

Geniet!

 

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: € 676,--
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>