020-4700 800
imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

WATERVILLA TE KOOP IJsbaanpad 68 C 1076CW Amsterdam

Vraagprijs €1.200.000 v.o.n.
  • Casco: Beton
  • Afmeting: 19.85 x 5.85 m
  • Bouwjaar: 2007
  • Aantal kamers: 7
  • Woonoppervlakte: 180 m2

Aan het IJsbaanpad 68C ligt  een prachtige, moderne waterwoning met ruim 180 m2 vloeroppervlak, een heel groot dakterras en drie balkons te koop; de ultieme gezinswoning in Amsterdam Zuid!

Aan het eind van het IJsbaanpad, tegen de Nieuwemeersluis en de Schinkel, ligt al decennia een woonbotenhaven die in de voorbije jaren is omgevormd tot een watervilladorp met veelal moderne drijvende woningen die geen gelijkenis kennen  met walhuizen. Zo ook deze *Grote Witte*, gebouwd in 2006/2007 door ABC-Waterwoningen te Urk, met de afmetingen 19.85 x 5.85 m. De multi-splitlevel opbouw biedt woonruimte over meerdere niveaus met een totaal vloeroppervlakte van meer dan 200 m2, drie balkons van elk ca. 10 m2 en een royaal dakterras van ca. 45 m2.  Op het overige dak zijn -9- 395 Wp zonnepanelen en -3- zonnecollectoren geplaatst tbv. een 300 L zonneboiler. Samen met de uitstekende isolatie geven zij de woning een A++ energielabel!

Woonboot

Door de hele woning ligt vloerverwarming die s-Zomers kan worden gebruikt om de vloeren te koelen. De buitenwanden zijn bekleed met duurzaam red-ceder en alle ramen/kozijnen zijn van aluminium en vv. HR++ beglazing. Vanaf het IJsbaanpad fiets je in een kwartier naar het centrum, er zijn veel winkels in de vlakbij gelegen stadionbuurt en de A10 ligt op een paar minuten afstand. Het Amsterdamse Bos is te voet te bereiken en uiteraard mag er een bijboot langszij worden afgemeerd waarmee zowel de grachtengordel als de Nieuwe Meer bereikbaar zijn.

Souterrain

INDELING:
In het souterrain zijn drie slaapkamers en een badkamer, de master bedroom ligt op een iets hoger niveau en heeft een eigen badkamer en suite. In de gang zijn diverse vaste kasten o.a. tbv. de wasmachine en de droger. Onder de vloer van de master bedroom is een ruime, droge kelderberging. De living van ruim 50 m2 heeft openslaande deuren naar het zonnige balkon.  De ruime woonkeuken ligt weer op een iets hoger niveau en heeft een fijn overdekt balkon. De moderne keuken is van alle gemakken voorzien waaronder een 4-pits inductie kookplaat, ingebouwde vriezer,  stoomoven met warmhoudlade, combi-magnetron, heteluchtoven, vaatwasser, koelkast en een Quooker-kraan. Vanuit de woonkeuken gaat een trap naar het ruime dakterras waar het heerlijk en bijna altijd zonnig is en vanwaar je een fantastisch uitzicht over de omgeving hebt.

Deze aantrekkelijke, duurzaam gebouwde waterwoning is hoogwaardig afgewerkt en biedt een zeer comfortabele woning met een inhoud van meer dan 600 m3.

Oplevering in overleg, geen overdrachtsbelasting verschuldigd!!

De bewoners aan het woord:

Dakterras

Wij hebben met veel plezier gewoond in onze grote woonark aan het IJsbaanpad en onze kinderen hier grootgebracht. Eerst op een oude ark en later op dezelfde plek op een nieuwe die we speciaal voor deze ligplaats hebben ontworpen en laten bouwen. Het vrije gevoel, het buiten zijn, de watervogels, het dorpse van ons woonbotenbuurtje en tegelijk de stad dichtbij maken dit tot een heerlijke plek om te wonen. De nabijheid van het Amsterdamse Bos en De Nieuwe Meer maken dat je hier fijn kunt wandelen, fietsen, zwemmen en varen. Onze kinderen hebben ook veel gezwommen met vriendjes direct vanaf de ark. De kinderen zijn inmiddels volwassen. Voor ons breekt daarmee een nieuwe fase aan. We nemen met mooie herinneringen en ook een beetje pijn in het hart afscheid van deze bijzondere plek en hopen dat nieuwe bewoners er net zo fijn zullen wonen.

EXTRA INFORMATIE

  • Liggeld: 1170,--/jaar
Naar Boven

LOCATIE EN ROUTE

image

UW MAKELAAR

  • Harald Falkeisen
  • 06 - 55 71 21 42

AAN- EN VERKOOP ZONDER RISICO

Kies voor zekerheid, kies voor een gecertificeerd makelaar en taxateur

Lees meer >>